Niks te klagen, op naar nieuw jaar

Niks te klagen, in tegendeel!
Als de eerste kerstkaarten in de brievenbus glijden kondigt zich het einde van weer een jaar aan. De “drukke” decembermaand vliegt om, mede door de traditionele  afspraken en gebeurtenissen. In de oudejaarsconferences wordt flink teruggekeken. In deze inmiddels ook al traditionele nieuwjaarswens doen we dit zelf ook. We bedanken via deze weg iedereen die ons digitaal, met de postkoets of zelfbezorgde kerst- en nieuwjaarswensen hebben doen toekomen.

2019  voor ons:

Adri. Voetje voor voetje….Na de voetoperatie eind 2018 lijkt het herstel aanvankelijk voorspoedig te gaan. Later blijkt dat de ingreep toch geen verbetering van de stand van de tenen heeft opgeleverd. Zij wordt op 4 maart opnieuw geopereerd. Om kort te gaan… Ook dit heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.  Bij een second opinion in een ander ziekenhuis wordt besloten opnieuw een operatieve ingreep te doen. Adri verwacht nu elke moment een oproep te krijgen.

 John. Bleef ook dit jaar de cardioloog bezoeken. Zeker nadat in augustus de ritme-stoornissen toenamen en zijn conditie behoorlijk achteruit ging. Een ander medicijn zorgt voor meer stabiliteit van het hart en meer vertrouwen in zijn lichaam met de vakantie op komst.

Linda. Fietst opnieuw vele kilometers. Met haar trainer werkt ze aan de voorbereidingen voor wedstrijden in de Alpen en de Pyreneeën. De vakanties zijn snel gevuld met deze sportactiviteiten. Ze werkt ook dit jaar bij Aon voor haar werkgever Luminis. Aan het eind van het jaar neemt ze een belangrijk besluit in haar wooncarrière. Ze koopt een nieuwbouwwoning in Schiedam. Dat betekent heerlijk plannen maken over de keuzes voor het huis en de inrichting. Het duurt nog ruim een jaar voordat ze er kan intrekken, maar het vooruitzicht is er.
                             
Monique, Rienk, Jens en Nynke. In hun huis in Beverwijk is de plek waar mama en papa naast hun werk veel tijd besteden aan de kleintjes. Die gaan drie dagen naar de opvang en paps en mams hebben beiden een dag in de week tijd voor de zorg. Nynke zet kordaat haar eerste stappen en Jens , inmiddels ruim 3 jaar, is een vrolijke spontane jongen. Onze vrijwel wekelijkse bezoeken aan hen zorgen voor een leuke betrokkenheid bij het “groter worden”van de kleinkinderen. Monique is inmiddels in vaste dienst bij de KLM en Rienk stapte over van de jachtenbouw naar de hydrografiebedrijf Deep in Amsterdam. In de zomer varen ze wederom in de Deense wateren van de Oostzee.
                          

Wat houdt ons zoal bezig?
Adri
speelt wekelijks bridge en zit in het bestuur van de vereniging. Fitness en atletiek zorgen voor de nodige beweging, hoewel de voet het af en toe toch wel lastig maakt. Met Linda was ze regelmatig met de fiets onderweg. In juni in de Vogezen bij de Troisballons en in juli bij de Marmotte (Alp d’Huez).
John zingt inmiddels naast Pop-Up ook bij Freeze Frame. Eind van het jaar zat het werk voor  Wonen aan de Kreek er op. We wonen er inmiddels 3 jaar. Nu is hij nog lid van de Raad van Toezicht van de Hoeksche School Kinderopvang. Het voorzitterschap van Coöperatie Vierwiekenplein (postcoderoos zonne-energie)en van de Adviesraad Sociaal Domein Hoeksche Waard (adviesorgaan voor college van B&W) leveren interessante en waardevolle contacten in de samenleving op. En natuurlijk tijd voor de kleintjes.
                       

Weer prachtig reisjaar.
In augustus reizen we met Cor en Els naar Denemarken en Zweden. We logeren daar in de prachtige accommodatie (angarna.nl) bij de zus van Adri. Twee jaar na ons heerlijke avontuur op het Amerikaanse Continent reizen we in november en december vijf weken door India. Met Rajesh als chauffeur langs miljoenensteden, platteland en vijf wildparken. Het is er winter, maar 30 graden en ook nu weer is te merken dat India in de steden veranderd is. Het platteland gaat mee in het gebruik van mobieltjes en tractoren. Toch blijft het hier soms onontgonnen gebied, waar wij de bezienswaardigheid zijn en niet zij. Onze avonturen vind je op: https://johnstuurman.waarbenjij.nu/reisverslagen/524643/wildparken-in-centraal-india/1

“Uit ons jaarbericht blijkt dat we niks te klagen hebben, in tegendeel. Er is weer een decennium om. Plannen en wensen genoeg. We zijn net terug van een lange vakantie, dus we doen eerst maar effe gewoon. Als het even kan,  zoeken we vast weer uitdagingen in binnen- en buitenland”.  

                                                                                    Ja en dan 2020.

                                                    We wensen je een gezond en gelukkig     


Adri en John Stuurman
Oud-Beijerland, 1 januari 2020

Comments are closed.