Reizen

Bereis de wereld, ontdek je medemens.
Meer dan 100 reizen inmiddels. Tenminste 683.000 km in een kleine 1000 dagen. Dat is 1,9 van een retour naar de maan. Dat heet tegenwoordig weinig duurzaam, slecht voor het klimaat.  Lekker eigenwijs denk ik dan: “Zou het vliegtuig niet gevlogen hebben als ik er niet in zat? Grapje.
Na de eerste reizen in de buurt en een aantal om de zon op te zoeken, zijn de meeste reizen en trips vooral cultureel. Je verrijkt je leven met de ontmoeting met andere mensen en culturen. Dat is een voorrecht. Dat maakt je een ruimdenkend mens.

Ons actuele totale reisoverzicht vind je op Travellerspoint.
Lees onze blogs op www.johnstuurman.waarbenjij.nu

Een greep uit de hoogtepunten:

2019 India
Onze vierde reis naar dit bijzonder boeiende land. Dit keer meer Midden-India met natuurparken en niet-toeristische gebieden. 36 dagen in november en december van Delhi naar Mumbai in de auto met chauffeur.  Soms een groot stuk met de trein. We bezoeken wildparken als Satpura en Dasaida. Na Delhi en Agra en voor Mumbai weinig toeristische gebieden. Het echte India. 

2017 Amerikaans continent
Een gevarieerde lange reis. 40 dagen over dit door ons nog vrijwel onontgonnen continent. Natuurlijk bezochten we eerder de VS, Alaska en een deel van Canada. In zuidelijke richting valt er nog veel nieuw terrein te ontdekken.
We vliegen via New York naar Florida. Varen via de Cayman Islands, Panamakanaal, Ecuador en Peru naar Chili. We vliegen naar het zuiden van dit langgerekte land en toeren door Patagonië (Chili en Argentinië). Kerst in Santiago de Chile. Via Buenos Aires naar NL. Kijk hoe het was  www.johnstuurman.waarbenjij.nu

Patagonië

Dobberend luieren

DSC04273Afgelopen maanden behoorlijk in de lappenmand. Ook druk met ons woonproject en ondertussen hebben we ons huis verlaten en wonen we tijdelijk totdat in juni ons nieuwe huis zal worden opgeleverd. (wonenaandkreekpoortwijk.nl).

We genoten van  een cruise in de westelijke Atlantische Oceaan. De Canarische eilanden en Kaap Verdië als doelen.Verkennend over eilanden en relaxte zeedagen om even op adem te komen. Onze belevenissen hebben we samengevat in een reisverslag.

Reizen is ervaren wat leven betekent

Adri en ik maken veel reizen. Samen, maar soms ook apart. Het geeft je telkens weer inspiratie om heel tevreden te zijn met je eigen leven. De kansen die je krijgt, maar ook de relativiteit van wat belangrijk is of niet.
Het leert je respect te hebben voor mensen van welke kleur of achtergrond dan ook.
maan webWe schrijven vaak onze dagelijkse  belevenissen tijdens onze trips. Ze staan op johnstuurman.waarbenjij.nu waar inmiddels meer dan 120.000 mensen een kijkje namen.
We reisden inmiddels meer dan 600.000 kilometer tijdens tenminste 87  trips naar 57 landen. Dat is een reis naar de maan en inmiddels op 70% van de terugreis naar de aarde. We zijn er dus nog niet.
Travel Stats for jhstuurman – Travellerspoint


2015 Cuba nu het nog bijzonder is

cuba webDoor het onverwacht door de reisorganisatie annuleren van een geboekte reis kozen we als alternatief een rondreis Cuba. We reizen per auto op eigen gelegenheid over het gehele eiland. We logeren bij mensen thuis. Bijzondere ontmoetingen in een land dat al 50 jaar zichzelf straft. Kort na onze reis komt er toenadering tot de VS. Een nieuwe toekomst voor de inwoners en een einde aan de bijzondere isolatiecultuur sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw. Lees onze belevenissen op johnstuurman.waarbenjij.nu


2014 Noordelijk halfrond 2e deel

cruise 2014 webIn de zomer na mijn pensionering tijd voor een bijzondere reis. Met het ms Rotterdam varen we vanuit Rotterdam een cruise door de Oostzee met als einddoel Sint Petersburg. Gedurende twee verwenweken varen we langs steden in Denemarken, Zweden, Duitsland, Letland en Rusland. Een droom om met dit schip een uit- en thuisreis te maken en ook nog daarin Sint Petersburg aan te doen komt uit. Lees onze belevenissen op johnstuurman.waarbenjij.nu


2013 Noordelijk halfrond 1e deel

alaska webIn de zomer maken we een prachtige noordelijke reis. Het is eigenlijk de laatste keer dat we beter in de zomer kunnen reizen in verband met ons werk. Wat is er dan beter om de noordelijke streken eens te bezoeken. Met IJsland en Alaska voegen we een hoogtepunt toe aan onze reiservaringen. Dit keer relatief weinig mensen, maar zo mooi. Geniet maar even mee op johnstuurman.waarbenjij.nu


2013 Varend langs de woestijn

emiraten webVoor het eerst boeken we een cruise. Midden in de koude winter varen we langs de warme kusten van de Emiraten. Daar horen naast Oman ook de woestijnsteden Abu Dhabi en Dubai natuurlijk bij. Relaxed en een beetje luxe in de avond en nacht verplaatsen en elke dag op een nieuwe plek. Das beter dan door stoffige woestijnen crossen. Een heerlijke week. Lees onze belevenissen op johnstuurman.waarbenjij.nu


2012 Thailand en Laos

thailand webWe reizen voor een deel op eigen gelegenheid door Thailand en Laos. Eerst samen met een groep langs de highlights van Thailand, waar ik zelf in 2007 al eens eerder was. Als de groep terugvliegt naar Bangkok en huiswaarts keert varen wij in twee dagen over de rivier naar Laos. Bijzonder om te zijn en mensen te ontmoeten.
Voor een dag tot dagverslag kijk je op johnstuurman.waarbenjij.nu


2011 Vogeltjes op zondagmorgen

suriname webWe bezoeken in 2011 Suriname. Echt leuk om datgene wat je op school leerde echt met eigen ogen te zien. Plaatsen als Wageningen en Groningen. En als je bij het Brokopondomeer tot je knieën tussen de piranha’s staat te vissen dan weet je pas hoe bijzonder het grote land is.Lees alle belevenissen van dag tot dag op johnstuurman.waarbenjij.nu


2010 Luxe zit

Japan
Direct na de laatste raadsvergadering voor het zomereces begin ik aan een al lang geleden geplande vakantie. Als liefhebbers van Azië lijkt de keus voor het welvarende Japan niet zo vreemd, maar hoe bijzonder is zo’n land dan wel in de oosterse cultuur. Nou het is bijzonder hoor. We maken een rondreis door het stille zuiden en gaan eind van de tweede week richting de drukte van de Kyoto en Tokyo-regio. Enkele opvallende momenten en feiten:

Japan is in de zomer nat (de gigantische warme grote oceaan voert bakken met water aan). Daarnaast is dit een van de warmste vakanties ooit en geloof me we zijn wel wat gewend. De temperaturen lopen richting 40. De prachtige natuur is indrukwekkende en de steden Nagasaki en Hiroshima vertellen hun dramatische lot aan het einde van de oorlog.

Luxe zit
In Azië zijn we al heel wat gewend als het om toiletten gaat. In Japan ben je vrijwel overal verzekerd van een luxe zit. Verwarmde schone wc-bril, spoelmechanisme met bidet en billenpoetser. Ook de openbare toiletten die je overal aantreft zijn voor onze maatstaven luxe. Allen al het feit dat je overal toiletten vindt, is voor ons een verademing. Dat ze dan ook nog keurig toiletpapier en een zeepflacon hebben, is onvergelijkbaar.

Festival
We zien massieve sumo-worstelaars strijden om de Japanse titel, de Shinkansen, de Japanse HSL spoort ons in recordtijd door het land. In Kyoto beleven we het Gion-festival. De avond ervoor is de stad al één en al actie.Op de festivaldag zelf trekt een indrukwekkende optocht urenlang voorbij. We hebben een uitstekend schaduwplekje gevonden en een zitplaats. En dat tussen miljoenen staande en vooral zwetende mensen. Er valt nog heel veel te vertellen, maar als je meer wilt weten dan staat ons gehele reisdagboek te lezen op johnstuurman.waarbenjij.nu. Van atoombom tot karaoke.

Back to business
Na de vakantie breekt de tijd van wat verdieping in mijn werk aan. Het is wat stiller in verband met het reces. Dat is ook te merken op de weg. Heerlijk wat een rust. En af en toe een dagje extra vrij, want de komende maanden schieten de vrije dagen er behoorlijk bij in. In Teylingen werken we aan de kadernota, de nota die bepalend is voor de keuzes voor de komende jaren. Het zijn intensieve sessies en de keuzes zijn niet eenvoudig. Toch kunnen we de raad voor een groot deel overtuigen van noodzaken en keuzes. Ik krijg niet alle gereedschappen mee voor mijn werk. De raad houdt de hand op de knip. Toch maar eens kijken hoe het dan wel kan.


2009 en eerder
In de jaren voor 2010 maken we ook regelmatig prachtige vaak verre reizen. Indonesië en Maleisië. Een drietal reizen naar India. Vietnam, Costa Rica, Nicaragua, de VS , een autotrip (7 weken)  van Nairobi naar Kaapstad en nog veel meer.

Comments are closed.