Woonstek op hoog niveau

Oud-Beijerland –  We wonen inmiddels sinds 1984 in het Spuidorp in de Hoeksche Waard. Onze eerste woning in Zoomwijck (Aalscholver) wordt wat aan de kleine kant als onze dochters (1982 en 1985) ouder worden. In 1995 verhuizen naar de schildersbuurt (Israëlsdreef). Met 6 ruime kamers wordt die woning te groot als de jongeren het huis verlaten. Onderhoud, lege kamers, werk in de tuin, trappen en overlopen laat onze gedachten naar een appartement gaan.

tekenbeeld CPO

In 2013 nemen we met een aantal mensen het initiatief van de gemeente over om een project met 20 appartementen met een parkeergarage te realiseren. Ik word voorzitter van de ontwikkelvereniging “Wonen aan de Kreek”. De vereniging is opdrachtgever voor het realiseren van het gebouw, dat volgens het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) tot stand komt. Twintig verschillende appartementen, geheel gebouwd volgens de wensen van de eigenaren.
Sinds oktober 2016 wonen we in onze woonstek op hoog niveau. Op de 5e etage met een geweldig uitzicht op zuid en west. Een levensloop bestendige woning. Verwarmen en koelen via een aardbron. Gebalanceerde Warmte Terugwin ventilatie (WTW). Gelijkvloers, voorlopig geen onderhoud binnen, geen zorg over buitenonderhoud. Kortom genietend wonen zonder alsmaar met je huis bezig te zijn. We hebben nu 126 m2 binnenruimte en een terras van 35 m2. Via glasvezel zijn we verboden met de wereld, die ons steeds vaker verbaasd.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *