Het is in en in triest

valt niet zoveel te kiezenEr lag een duidelijk goed voorstel om één gemeente te vormen. 24 fractievoorzitters voor, 11 tegen. En toch stemmen straks 3 gemeenten tegen herindeling. De tegenstemmers hebben geen enkel  besef dat ze de inwoners, waar ze zo hoog op inzetten, juist tekort doen. De gemeenten kunnen hun taken echt niet meer aan. De eerste verantwoordelijken zijn de raadsleden, die dit niet in willen zien. Naar verwachting denken de raden in Korendijk, Cromstrijen en Binnenmaas dat het in het belang van de inwoners is om te blijven rommelen in de marge.
De samenwerking tot nu toe heeft weinig tot niets opgeleverd. Wat bezielt deze volksvertegenwoordigers toch om te veronderstellen dat het straks samen beter gaat. Men is het gewoon nergens over eens.
Als er ooit een regioraad komt (ik verwacht het niet) dan is het eerste voorstel om te gaan herindelen. Dan is er wel een meerderheid, zoals nu blijkt. Alleen veel tijd verloren. En hebben veel mensen die afhankelijk zijn van gemeentelijk beleid geen enkele kans gekregen.

Waarom
– vinden alle SGP-fracties dat het roer om moet, en eentje (Korendijk) niet?
– is het CDA verdeelt tot op het bot?
– heeft de ene lokale partij (BINT) wel het inzicht dat er echt iets moet gebeuren en denken de andere lokalo’s alleen aan hun eigen toekomst en  niet aan die van de inwoners?
– laten fracties zich ringeloren door wethouders die ook de komende jaren hun baantje claimen?
– heeft de afgelopen maanden niemand de inhoud gezocht in plaats van de emotie?

Help ons!
Met diepe schaamte over het onvermogen van onze democratie is de noodkreet:
Provincie help ons.  Help de inwoners van de Hoeksche Waard, de ondernemers en alle instellingen aan een betere toekomst en start een arhi-procedure. Onze volksvertegenwoordigers willen het niet begrijpen. De verdeeldheid bewijst dat het zo niet langer kan.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *