Sociaal beleid en welzijn

Tien redenen om Ja te zeggen tegen één Hoeksche Waard

Elke week twee publicaties, nu:

6 Sociaal beleid en 5 welzijn

Inleiding
Wat een timing! Nadenkend over deze onderwerpen valt de full colour informatiekrant van “Samen Meer Hoeksche Waard” op de mat. In de colofon staat dat overname van artikelen samen meeralleen is toegestaan mits de regio Hoeksche Waard daar toestemming voor heeft gegeven. Raar dat een voorlichtingsblad een drempel opwerpt om informatie te verspreiden.
Lange artikelen, tientallen websites en telefoonnummers moeten mensen in de problemen de weg wijzen. Twee pagina’s breed leggen wethouders uit: “Nog niet alles gaat goed”. Het toppunt van actie blijkt uit het artikel IN DE TOEKOMST: “Eén toegang voor al uw hulpvragen”. Het gaat even duren want “we moeten met zo velen praten” etc. Men wil het toegangspunt in 2018 (!,.<>!!!) klaar hebben. Een goede lezer begrijpt het goed. De wil is er maar gaat het ook lukken. De krant straalt de trots uit “van wat hebben wij allemaal toch hard gewerkt”.

Een beter voorbeeld van grote inzet en hard werken zal je niet snel vinden. Er is lang veel tijd met overleg en echt hard samenwerken heengegaan. Er ligt wel een vooral in zichzelf gekeerd beleid, waar de hulpbehoevende inwoner maar matig mee is bediend. Een krachtige gemeente met een ambitieuze bestuurder en een krachtig ambtenarenteam had hier sneller en een veel beter resultaat bereikt. Eén in plaats van 5 bazen.

lees verder

 

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *