Van mening veranderd

De verschillen van mening over de bestuurllijke toekomst zijn alleen maar helderder geworden. Ook is de toon verhard en wordt er veel geschoten met nat kruit. Loze eisen en beloften van beide kanten.
Woensdagavond 18 november had de opstap moeten worden voor de basis van een raadsvoorstel in december. Toen voorzitter Schoof na een kleine vier uur de bijeenkomst sloot zonder enige conclusie te kunnen trekken bleek de hakken in de klei zittenNiemand, behalve ikzelf, is van mening veranderd.

lees verder

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

2 Responses to Van mening veranderd

 1. margreet zegt:

  Beste heer Stuurman, vol interesse heb ik uw site gelezen, ben het ermee eens, grotendeels wat u schrijft, met 1 gemeente gaat er misschien iets voor de ouderen hier gebeuren, de h.waard vergrijst, er is hier ook veel import.
  maar hr.stuurman, er is hier geen cultuur, geen theater, geen bioscoop, filmhuis, geen cursussen meer zoals vroeger het Albeda, alles is weg bezuinigd.
  hier zijn echter veel ouderen zonder pensioen, leven van aow., dat is armoede, hier hebben de gemeentes geen begrip voor.
  wij moeten naar Rotterdam voor ziekenhuisbezoek, voor een uitje b.v.naar museum, spido etc., hier is niets te beleven.
  maar o.vervoer is te duur, entree, s zijn te duur voor de minima, s
  60 procent van de ouderen is depressief, zitten in een isolement omdat ze geen geld hebben er eens uit te gaan, zelfs dagtoch van de zonnebloem kunnen velen al niet meer betalen.
  ik heb gevraagd aan hr Kieviet, BINT., kunnen wij ook gratis vervoer krijgen, 65 plussers, zonder pensioen, de rotterdampas voor 5 euro zoals nu ook in Barendrecht, 6 km.verder!
  kan alles wat geschrapt is terug gedraaid worden bij de Rsd?
  zoals tegemoetkoming bril, tandarts, gehoorapparaat, etc?
  neeeeee, dat kon beslist niet.
  men krijgt toch geld van het rijk voor armoedebestrijding?
  waar blijft dat?
  van 1.059,00 p.m. de vaste ladten zijn al zo hoog, dus men leeft van de huursubsidie en zorgtoeslag.
  komt er iets extra, s tussen dan is daar geen geld voor.
  b.v.tandarts, ik heb tandartsverz. Maar de kosten waren dit jaar 300,00 euro erboven.
  moest bril 550, euro netto, bij elkaar 850,00 euro die ik niet heb.,
  dus schulden, bril in 12 termijnen, vaste lasten nog hoger.
  de gemeente, ook bint begrijpen niet dat je dat niet op kan sparen.
  zo leven momenteel hier veel ouderen, zonder fruit, goed eten, kunnen geen beddengoed, ondergoed meer kopen, vreselijk toch?
  in veel gemeentes is gratis vervoer, tegemoetkoming nog steeds voor extra kosten, aanv.vetz.wordt vergoed met 30,00 euro p.m.hier maar 12,00 ruro.
  vrijwilligers rijden naar rotterdam, ziekenhuizen, maar rekenen 0,50 ct.km. wij kunnen dat echt niet betalen.per rit ca 35.00 euro!
  ik heb het met hr, kieviet afgelopen zomer besproken, aardige heer, maar er gebeurt niets.
  heb het gezegd tegen pact van de waard. RSD. Maar geen begrip voor de ouderen.
  gesprek gevraagd aan de nw.wethouder maar……die geeft niet eens netjes bericht terug.
  zegt u Bint is vooruitstrevent, echt niet, niet netjes, staat wel, heeft u suggesties, meld het ons, geef je iets aan, zijn ze boos, zoals remco van bint, die hoor je alleen als er gestemt moet worden, verder geeft hij niet netjes antwoord, dus wij stemmen geen bint meer in het vervolg.

  Er moet hier ook iets gebeuren voor ons, gratis o.v., rotterdampas b.v.
  gaan wij naar Rotterdam naar boymans zijn wij 55,00 euro kwijt, de rotterdammers en regio niets, gasn gratis naar binnen entree 17,50 pp. Kunnen wij niet betalen en reiskosten.maar wij willen ook Jeroen Bosch zien!

  Door afleiding, iets leuks doen, daalt het ziekteverzuim en klachten bij ouderen is bewezen, ze voelen zich beter, volgens onderzoek Indigo.
  maar helpt de gemeente dan mee?

  wanneer volgen wij?

  Sorry voor de typfoutjes, komt door ipad

  vr.groet

  • John zegt:

   U begrijpt mijn wens om een grote groep mensen bij te staan, die het in deze tijd moeilijk zelf kan. Bedenk wel dat een herindeling best nog wel veel tijd vraagt. In de nieuwe gemeente zal de kwaliteit van het beleid vervolgens echt afhangen van de mensen die het daar gaan doen. Dat vraagt om geduld. Zonder verandering kan je eindeloos wachten en dan wordt het er zeker niet beter op.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *